2018-05-27-zegama(Foto_FEEC) (4)

Albert Pujol a Zegama-Aizkorri (Foto: FEEC)

Albert Pujol, va participar per tercera vegada a la dura cursa de muntanya Zegama-Aizkorri, de 42 quilòmetres de recorregut i 5.470 metres de desnivell acumulat que es va celebrar el diumenge 27 de maig de 2018. El taradellenc, soci del CET que corre per la selecció catalana de la FEEC i per l’equip SportHG-amlsport, va ocupar el lloc 30 a la classificació General amb un temps de 4 hores 26 minuts i 13 segons per fer els 42 quilòmetres i 5.470 metres de desnivell acumulat.

A més a més del recorregut, les condicions meteorològiques solen ser una dificultat més de la prova ja que sempre solen ser extremes. Aquest 2018 va ser protagonista la xafogor. L’ambient emboirat en algunes de les parts altes de la cursa, i un sol que no acabava de sortir, van castigar a un gran nombre de corredors. Alguns van arribar fins a Sancti Spiritu (19,6 km) molt ben posicionats, però a partir d’allà van patir molt per mantenir un bon ritme de cursa.

2018-05-27-zegama(foto_MCodony)

Taradellencs donant suport a l’Albert Pujol (Foto: M. Codony)

Aquesta prova s’ha fet molt popular entre les maratons de muntanya, es troba entre les que apleguem més seguidors. En aquesta edició hi va haver més de 8.000 preinscrits per a les només 500 places disponibles. Com en les passades edicions un grup de taradellencs es va desplaçar fins al país basc per viure l’ambient i animar a l’Albert Pujol.