Ha arribat el desembre que és un mes de moltes tradicions i entre elles no pot faltar la tradicional cavada a Matagalls.

 

Us recordem que cal anar molt, molt i molt ben abrigats: és hivern i és de nit, les temperatures baixen i la lluna per plena que sigui no escalfa. Les normes són les mateixes de cada any i com sempre unes de les més importants són tenir seny, que el cava sigui cava i que la copa per veure’l sigui de vidre, com és tradició.

 

Dades tècniques de la cavada

Dia: dimecres, 25 de desembre de 2019
Hora de sortida: a les 10 del vespre del local social del CET
Transport: cotxes particulars

Normes importants: són les mateixes de cada any, a més de les que s’hi puguin afegir a última hora. Aquestes normes són obligatòries i els darrers anys podem dir que s’han seguit correctament i esperem que aquest any no en sigui una excepció. Us les recordem a continuació:

– Cadascú ha de portar el cava, fresc, que vulgui consumir i una mica més per convidar els altres en senyal d’amistat. Per tant, si porteu un “benjamí”, dient que la crisi us ha fet retallar despeses, no ens engalipareu, perquè hi ha caves bonets a preu de “benjamí”.

– El cava, com sempre, ha de ser cava. I, com cada any, us recordem que no es poden portar succedanis. No s’accepta ni vi gasificat ni similars. Esperem que no es trenqui aquesta tradició que ha esdevingut una de les normes principals d’aquesta activitat i per la qual tant hem hagut de lluitar, com ja és tradició en el nostre país. Aconsellem que els productes siguin de la terra i, si és possible, etiquetats en català. Si algú porta xampany o cava d’altres orígens no serem descortesos, si és de molta qualitat, però no s’ha de prendre com a exemple. Només els conductors són les persones autoritzades, millor dit obligades, a prendre begudes sense alcohol.

– Si la norma que el cava ha de ser cava és primordial, aquesta altra norma és la més important i sovint hi ha qui se la salta. El cava s’ha de beure en copa de vidre o cristall. No són permeses les imitacions de plàstic o d’altres materials per molt nobles, reciclables o biodegradables que siguin.

– Com que som gent de seny, es farà un consum moderat de cava i perquè, tot i que el consum sigui moderat, no hi hagi perill que ens pugi al cap i que perdem el nord, el sud, l’est, l’oest i els punts del carnet, l’acompanyarem amb el que més ens agradi. Cal que cadascú porti l’acompanyament que cregui adequat en quantitat i en qualitat a la seva constitució física i psíquica, sense oblidar-se de les dates. Per tant, us aconsellem que porteu: assortiment de torrons, varietat de coques, galetes, bombons, neules, mantegades, llonganissa, fuet, xocolata, etc.

– L’organització no es pot fer responsable dels excessos que puguin cometre els participants. Tothom ha de ser prou responsable d’ell mateix. Els menors han d’anar acompanyats de pares o familiars.

– L’organització pot variar el programa quan i com ho cregui necessari, i pot resoldre qualsevol situació de la manera que cregui oportuna.

– La participació en aquesta activitat d’aventura suposa l’acceptació de totes les normes.

Consells importants

– Cal anar molt ben preparat per al fred i per a les adversitats climatològiques que puguin atacar-nos.

– És imprescindible portar sistemes d’il·luminació portàtils, com ara llanternes de mà o frontals, malgrat la bona lluna que els darrers anys ens ha acompanyat.

– És necessari recordar els últims acudits que hàgiu sentit per tal de posar-los en comú durant la cavada per riure una mica.

– Tampoc heu d’oblidar-vos dels equipaments de navegació que tingueu: brúixoles, GPS, mapes, telèfons mòbils (que només utilitzareu per a emergències)…