Dates: dilluns 9 i 16 de març, de 19.00h a 22.00h

Lloc: Local del Centre Excursionista de Taradell

Durada: 6 h

Preus: 25 € (soci CET); 30 € (federat FEEC); 40 € (General)

Organitza: GEEA – Centre Excursionista de Taradell

Presentació del curs

L’objectiu del curs és donar una base meteorològica que faci servei durant les estades a la muntanya.

A la muntanya cal anar-hi preparat però no només amb un bon material tècnic, sinó també amb uns coneixements bàsics del temps que ens espera.

L’èxit o no d’una activitat de muntanya recau, sovint, en la meteorologia, per la qual cosa, saber interpretar els senyals de la natura i conèixer els conceptes bàsics de la meteorologia a la muntanya pot ajudar-nos a assolir el nostre objectiu o a retirar-nos a temps.

El curset ens servirà per aprendre els tipus de clima que existeixen, centrant el nostre interès en el clima d’alta muntanya.

La isoterma 0º C, les inversions tèrmiques, els anticiclons o la cota de neu són alguns dels temes que tractarem juntament amb d’altres com la interpretació del baròmetre-altímetre de canell o com trobar a Internet una bona font d’informació meteorològica.

Temari del curs

  • Clima de Muntanya
  • Meteorologia de Catalunya
  • Meteorologia de muntanya,
  • Isòbares, anticiclons i borrasques
  • Mapes del temps
  • Situacions meteorològiques de risc pel muntanyenc
  • El temps a internet

Dades Practiques del curs

Docent: Néstor Gómez, geògraf i meteoròleg de TV3. Instructor d’Excursionisme, expresident de la Unió Muntanyenca Eramprunyà (Gavà) i tècnic de Senders de la FEEC.

Material obligatori: Bolígraf, paper per prendre notes i mòbil o tauleta per baixar aplicacions i moure’ns per Internet.

Places:  màxim 15 alumnes.

Inscripcions: fins al dia 4 de març de 2020, a la Secretaria del centre Excursionista de Taradell o a geea@cetaradell.cat.

La inscripció es considera formalitzada quan es tingui constància del pagament.