2014-100_cims-1

Participants a la Sala de Plens (Foto: FEEC)

El passat 18 de maig de 2014 es va fer la VI Trobada dels 100 Cims, que enguany va organitzar el Centre Excursionista de Terrassa. En aquesta jornada es van repartir els premis i es van fer els reconeixements del repte dels 100 Cims i, a més, es vol convertir en el punt de trobada dels federats que hi participen.

La trobada es va iniciar amb la concentració dels participants a les 9 del matí al local social del CE Terrassa, on van poder esmorzar. Seguidament, els participants van pujar fins a la sala de plens de l’Ajuntament , on l’alcalde, Jordi Ballart, va donar-los la benvinguda. També hi va haver parlaments de part del president de la FEEC, Jordi Merino, i del president del CE Terrassa, Francesc Muntada.

Després d’aquest acte de benvinguda els 60 participants van pujar a l’autocar que els va dur al coll d’en Tropes i a la casa nova de l’Obac. Allà es van fer dos grups. Un grup va fer un recorregut més curt pels pous de glaç i l’altre, es va enfilar fins a Castellsapera, punt culminant del terme municipal de Terrassa i que forma part del llistat dels 100 Cims. El dia era força núvol i calitjós i les panoràmiques des del cim no van ser gaire àmplies. Això sí, la presència de Montserrat, atreia la mirada.

De retorn a Terrassa, a la plaça del Vapor Ventalló, al davant del local del CE Terrassa, hi va haver el dinar de germanor que va reunir gairebé un centenar de persones. Havent dinat, la sala d’actes es va omplir encara més i es va fer l’acte de reconeixement i de lliurament de premis.

Primer es van donar els trofeus als cinc primers classificats del IV Premi FEEC-Canicròs. A continuació es van lliurar els premis del concurs literari dels 100 Cims i del V concurs fotogràfic Fotocims; així mateix es va fer lliurament dels premis del sorteig entre els participants als concursos.

Seguidament i, per primera vegada, es va lliurar un reconeixement als federats que durant l’any 2013 van superar els 200 cims, per la seva constància. Van ser 16, els federats que van recollir aquest guardó. L’acte central va venir a continuació, quan els federats que durant l’any 2013 van assolir el repte dels 100 Cims van recollir el mapa personalitzat i la samarreta commemorativa. Entre els 35 federats guardonats, tres eren del Centre Excursionista Taradell, es tracte de: Pere Castells, Fina Heras i Toni Crous, els quals van ser acompanyats per la presidenta de l’entitat, Carme Delgado.

Seguidament es van projectar dos audiovisuals de Marcel Puig, del CE Terrassa.: un dedicat a les terres de l’Ebre i l’altre, a Catalunya. Després es va fer un sorteig de regals entre els assistents. Per cloure l’acte, el president de la FEEC, Jordi Merino, i Francesc Muntada, president del CE Terrassa, van fer un parlament en què tots dos van manifestar la seva satisfacció pel desenvolupament de la jornada.

Un cop acabat l’acte, a la plaça, es va fer la foto de família dels federats guardonats i es van compartir uns moments relaxats de rialles i comentaris. Una cloenda agradable per a una jornada que va deixar un bon regust de boca a tothom.