2018-06-03-10a_FestaEsport(foto_AjTaradell) (1)

Els guardonats a la 10a Festa de l’Esport – 2018 (Foto: Ajuntament de Taradell)

Els dies 2 i 3 de juny de 2018 es va celebrar a Taradell la 10a edició de la Festa de l’Esport, la qual, com en les edicions passades, va comptar amb la col·laboració del Centre Excursionista Taradell juntament amb altres entitats.

El dissabte al matí el CET vam col·laborar en l’organització de la 2a Ruta Guiada Descobrint el nostre patrimoni cultural, en la qual hi van participar unes 140 persones. Els participants van poder conèixer la història de la riera de Taradell, dels seus molins i rescloses, i de diverses fonts.

Per la tarda, al voltant del Pujoló es va celebrar la 3a Cursa Popular d’Obstacles en la qual hi van prendre part més de 150 participants que es van dividir en quatre categories segons les edats, de manera que es van organitzar circuits de dificultat creixent des dels més petis fins al més grans. Els participants van haver de demostrar les seves habilitats i força per superar les diferents proves com travessar piscines o contenidors d’aigua, forats amb aigua enfangada, superar bales de palla, fer equilibri sobre taulons, escalar un remolc de bales de palla, passar un tram amb neumàtics o travessar nedant la piscina del Parc d’Esports, entre d’altres. Era una prova, no competitiva, per passar-s’ho, i per tant no hi va haver classificacions, però tots ells es van endur un petit detall per haver-hi participat.

P1190161

Album de fotos de la Cursa d’Obstacles – 2018 (–> Cliqueu damunt la foto)

El diumenge a la tarda es va celebrar al Serrat del Figaró l’acte de reconeixement als esportistes del municipi que durant la temporada 2017-2018 havien aconseguit títols o havien realitzat gestes esportives destacables. En total 19 esportistes, equips i entitats esportives van obtenir el seu guardó. En aquesta edició tres persones relacionades amb el Centre Excursionista Taradell van ser reconegudes:

2018-06-03-10a_FestaEsport(foto_AjTaradell) (4)

Roger Tuneu, millor esportita (Foto: Ajuntament de Taradell)

Roger Tuneu, tècnic i impulsor de l’Escola Esportiva Enclusa – 3e, del CET Taradell, es va emportar el premi com a millor esportista masculí de l’any. El ciclista i triatleta va guanyar el guardó en reconeixement a la seva carrera esportiva d’aquest 2017-2018 posant èmfasi els valors dins l’esport. Al taradellenc, principalment se li va atorgar el premi perquè ha sigut partícip i impulsor del projecte inclusiu ‘Els límits te’ls poses tu’, que té com a objectiu acompanyar un noi de 27 anys amb paràlisi cerebral de Barcelona, l’Àlex Roca, a córrer triatlons i competicions esportives. Enguany, es van proposar a córrer la Titant Desert, on l’Àlex va abandonar a la tercera etapa, el seu objectiu es va complir, ja que tan sols era participar-hi. El taradellenc, un cop va abandonar l’Àlex, va continuar la cursa tot sol fins a arribar a la línia de meta per aconseguir el mallot de ‘finisher” i entregar-lo al corredor de Barcelona. El taradellenc ha aconseguit altres mèrits en curses que ha participat amb bicicleta però ha demostrat que l’esport és més que competir.

2018-06-03-10a_FestaEsport(foto_AjTaradell) (3)

Albert Pujol, millor trajectòria esportiva (Foto: Ajuntament de Taradell)

2018-06-03-10a_FestaEsport(foto_AjTaradell) (2)

Josep Sirisi, a la dedicació i passió per l’esport (Foto: Ajuntament de Taradell)

L’atleta Albert Pujol, del CET, per cinquè any consecutiu va ser reconegut, i en aquesta ocasió ho va ser per la seva trajectòria esportiva. Durant quatre anys seguits va ser reconegut com a millor esportista i des de l’organització es va destacar que enguany també se’l podia haver emportat pels èxits aconseguits a totes les competicions que havia participat.

Josep Sirisi, atleta i excursionista, soci del CET des dels primers anys de la seva fundació i que durant molts anys va formar part de la Junta,  va rebre el guardó a la constància, la dedicació i la passió per a l’esport.