1-1714 Born, Sant Cugat15,03150001 Gran èxit de la primera etapa dels Senders del 1714 en motiu del Tricentenari de la Guerra de Successió.

El passat 15 de març un grup de 40 persones van participar en la sortida que va transcórrer entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès. El tram, d’uns 10 quilòmetres de corriols i pistes, passava pel mig de la Serra de Collserola.

La sortida va començar amb una visita guiada al Centre Cultural del Born, a Barcelona, on els assistents van poder observar les restes de la ciutat i els efectes del setge que va patir la capital catalana i que va culminar l’11 de setembre de 1714 amb el desenllaç que
tots ja coneixem.

Un cop acabada la visita, es van traslladar fins al Velòdrom d’Horta on va començar la caminada. Després d’enfilar-se per un corriol es va arribar a prou alçada per contemplar unes vistes impressionants de Barcelona.2-1714 Born, Sant Cugat15,03150021

Després d’un dinar a base d’entrepans i carmanyoles, tot regat amb un bon traguet de vi de la bota, es va començar el descens fins a arribar a un antic forn ibèric molt ben conservat. Més enllà, els senderistes van arribar fins al Pi d’en Xandri, un arbre monumental de 23 metres d’alçada que va estar a punt de desaparèixer fa uns anys a causa de l’especulació urbanística. Des d’allà el camí portava fins a Sant Cugat on els esperava l’autocar per tornar cap a Taradell.

 

La propera sortida del Sender 1714 serà la del 12 d’abril que anirà de Matadepera fins a Mura. Un recorregut d’uns 20 quilòmetres que unirà les dues poblacions sortint des de Can Robert en direcció a La Mola on hi ha el Monestir de Sant Llorens del Munt, i continuant cap el coll d’Estenalles fins arribar al poble de Mura.

3-1714 Born, Sant Cugat15,03150030La següent serà el dia 10 de maig i es tractarà d’un recorregut d’uns 11 quilòmetres des de Mura a Talamanca amb visita al castell d’aquesta població, escenari d’una de les batalles més conegudes de la Guerra de Successió.