2018-12-02-Pessebre_Roca_Colom

Pessebre del CET a Roca Colom

El diumenge dia 2 de desembre, com és tradició es va portar un pessebre al Pirineu. Aquest any es va anar al Roca Colom de 2.506 m, amb un desnivell de 588 m i es va fer un recorregut de 12 quilòmetres.

A les 9 del matí vam començar a caminar des de Vallter. Vam enfilar-nos cap al Clot de Portella, Portella de Morens, Circ de Concròs i vam fer  l’última pujada cap al Roca Colom. Des de la sortida vam trepitjar neu tot i així encara no ens vam posar las raquetes, ja que es passava per trossos de pedres i altres en que el vent s’havia endut la neu.

Al pla de la Portella de Morens vam decidir posar-nos les raquetes, que pràcticament vam portar el que quedava de pujada i durant tota la baixada fins a Vallter.

El pic del Roca Colom no té cap dificultat tècnica i és fàcil de fer, tret de que és un recorregut bastant llarg; sembla que no arribis mai més.

Mentre ens preparàvem per marxar el temps va canviar en un moment, de fer sol va passar a un cel tapat i amb boira, sort que al llarg del matí el sol va fer presencia deixant un dia net i vam poder gaudir del paisatge i de les muntanyes nevades de l’entorn.

Per acabar d’arrodonir el dia ens vam quedar a dinar a Setcases, tot comentant la sortida i començant a preparar la pròxima.