Uns 120 atletes disfressats van participar el dia 31 de desembre a la Pujada Atlètica a L’Enclusa que per quart any consecutiu organitza el CET-L’Enclusa per acomiadar l’any d’una manera esportiva i divertida.

Aquesta cursa de Sant Silvestre es caracteritza per seguir un recorregut majoritàriament de muntanya tot i que aquestes curses acostumen a fer-se en un circuit urbà. La distància total de la cursa és d’uns 8 quilòmetres i el recorregut passa pel punt més alt del terme de Taradell, L’Enclusa. D’aquí li ve el nom de Pujada Atlètica a L’Enclusa.

2013-4a_sant_silvestre (138)A

Foto deL grup dels participants a la 4a Pujada Atlètica a L’Enclusa (Foto: Anna Sellés)

El recorregut de la cursa és com el de les passades edicions: comença a la plaça de les Eres i segueix cap a la Codina, el Pujol, el Bou i les Cuines d’en Rocaguinarda, fins a arribar a L’Enclusa, el punt més alt del terme de Taradell. Després torna de nou a la plaça de les Eres, passant per la Collada, Mansa i can Mascarell.

A partir de les 3 de la tarda del dimarts dia 31 de desembre, els atletes disfressats van anar arribant a la plaça de les Eres per inscriure’s, ja que una de les condicions per participar-hi és anar disfressat o portar ben guarnida qualsevol part visible del cos, ja sigui amb objectes estrafolaris, perruques, bigotis, barrets o qualsevol cosa original. Cal destacar que cada any se supera l’anterior.

Tot i que la cursa no pretén ser competitiva, es dóna un obsequi a qui porta la disfressa més original i al primer a arribar. Enguany el premi a la millor disfressa va ser per a la Maria Font, de Taradell, i el primer participant a arribar va ser l’Albert Pujol, també de Taradell. Tots dos van ser obsequiats amb una panera. Seguidament van arribar a la plaça de les Eres en Xevi Vidal, de Vic, i l’Ismael Casadesús, de Torelló. La primera dona a arribar va ser la  Montse Fernández, de Roda de Ter.

Com l’any passat, es va tornar a fer una inscripció solidària de 3 euros i es va donar més de la meitat, uns 250 euros, a la Marató de TV3. A l’arribada, per acomiadar l’any, es va convidar tots els participants a coca i cava.