Aquest any el temps va ser bo per uns i no tant per altres; perquè en això del temps hi ha opinions de tot tipus, però en general els participants no es van queixar massa. No va fer el fred d’altres anys (a la Riba -9ºC , el 2007), però les temperatures tampoc van ser gaire agradables, a Taradell la temperatura mínima fou de 0,7ºC i la màxima només de 9,8ºC (Temperatures registrades a l’estació meteorològica de Pere Espinet – http://pereespinet.net/Index-Meteo.htm ), a més a més bona part del recorregut va estar coberta per la boira.

Degut a que cada any es gastaven uns quants milers de gots de plàstic, aquest any al segellar la targeta de pas, a la sortida de Rupit, es donava un got de plàstic a cada participant, el qual disposava d’un mosquetó per tal de poder ser penjat a la motxilla o al cinturó. Aquest got l’havien de conservat al llarg de tota la travessa per tal d’utilitzar-lo per beure en els diferents avituallaments del recorregut.

Enguany es va posar un punt més d’avituallament amb aigua entre Sant Julià de Vilatorta i la Collada , perquè aquest tram es bastant llarg i sobre tot quan fa calor els participants troben a faltar un punt d’avituallament amb aigua. Així, doncs, hi va haver vuit avituallaments durant el recorregut, a més del d’arribada. El primer estava situat a Tavertet, on es va donar te i galetes. El segon era a la Riba , a uns 11 quilòmetres de la sortida, on, per esmorzar, els participants van poder menjar coca, batuts de cacau, té i aigua. El tercer estava situat, aproximadament, al quilòmetre 18, a Vilanova de Sau, on donaven galetes, sucs de fruites i aigua. El quart era prop del Salt de la Minyona , cap al quilòmetre 21, on oferien fruita sencera, a trossos o pelada i aigua. El cinquè era a la Mina , cap al quilòmetre 25, i els participants podien prendre iogurts i aigua. El sisè control estava situat al costat del castell de Sant Julià de Vilatorta, més o menys al quilòmetre 31, on els participants podien fer parada i fonda, perquè era el control del dinar i, com és habitual, hi havia caldo, entrepans de botifarra, cafès, aigua i vi. A l’Enclusa es va situar el setè avituallament, que era un punt de suport on es donava aigua, per tal de fer més curt el tram fins a la Collada. El vuitè avituallament estava situat a la Collada , aproximadament al quilòmetre 39, i els participants hi podien trobar fruita sencera, a trossos o pelada i aigua. I el darrer control era el d’arribada, al local social del CET, on els participants es podien refer de l’esforç amb entrepans, begudes, galetes, cafès, tes, aigua…

Els 1100 participants que van arribar al Centre, després d’haver completat els 43,5 quilòmetres del recorregut, van ser obsequiats amb el record de la travessa, que enguany va ser una bossa de portar sabates amb la serigrafia: “XXXI RUPIT-TARADELL 2010 – HEM FET EL CIM !! – 25 ANYS DE LA PRIMERA ASCENCIÓ CATALANA A L’EVEREST” i el anagrames de la travessa i el dels 25 anys d’Hem fet el Cim.

El divendres dia 26 de novembre, com cada any, es va organitzar un sopar d’agraïment a les persones que havien participat en els controls i avituallaments.

Finalment, cal destacar que no hi va haver cap incident remarcable i que en general tot va anar bé. I, com sempre, no ens cansarem de donar les gràcies a tots els participants, a les persones que han format part dels avituallaments, a les cases comercials i a tots aquells que de manera desinteressada han col·laborat en aquesta travessa, perquè sense ells i el seu suport no seria possible la marxa Rupit-Taradell.

GRÀCIES A TOTHOM I FINS LA PROPERA EDICIÓ!!!