Cicle de projeccions del 2016 (Foto: Ll. Saborit)

El cicle de projeccions d’excursionisme del CET d’enguany constarà de quatre sessions que es faran els divendres dia 5, 12, 19 i 26 de maig de 2017, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, a 2/4 de 10 del vespre.

L’entrada és gratuïta.

 

 

Programació

EUVIELHA (durada 26’)

EL GARMO NEGRO  i l’aixeta amagada (durada 25’)

Dia: Divendres, 5 de maig de 2017
A càrrec de: Josep Maria Parareda i Rosa Maria Aregall

EUVIELHA (durada 26’)

Néouvielle és el lloc de les neus velles. Una reserva natural del Pirineu Francés.

Aprofitem uns dies per Sant Joan per fer l’ascens al pic del Campbieil, cim de 3.173 metres. I també al cim del Néouville per l’aresta dels Tres Consellers; magnifica via d’escalada de mitjana dificultat que permet pujar a aquest fantàstic tres mil dels Pirineus per una de les arestes més celebres de tota la carena Pirenaica.

 

EL GARMO NEGRO i l’aixeta amagada (durada 25’)

El Garmo Negro, de 3.051 metres, és un dels 3.000 més accessibles del Pirineus; es troba a la vall del Tena al Pirineu Aragonès. A la vegada aprofitem per fer els cims Algas i Argualas.

Arrodonim la sortida fent la via ferrada de la Cascada del Sorrosal a  prop de la localitat de Broto, una cascada espectacular dins d’un amfiteatre natural, una ruta hipnòtica i atraient, i per acabar  ens trobem amb l’ensurt de l’aixeta amagada.

BIRMÀNIA, el regne del somriure etern

BANGKOK i les illes secretes del mar d’Andaman (Tailàndia)

Dia: Divendres, 12 de maig de 2017
A càrrec de: Jordi Llorens i Estapé

BIRMÀNIA, el regne del somriure etern

Farem un viatge a Birmània a través d’una fotografia d’un monjo birmà feta fa 18 anys. Un país ric amb un patrimoni cultural de pagodes daurades, temples, llacs, mercats i sobretot la seva gent, el millor patrimoni del país.

 

BANGKOK i les illes secretes del mar d’Andaman (Tailàndia)

Després d’una visita a la bulliciosa Bangkok gaudirem de la naturalesa de les illes secretes del mar d’Andaman, al sud de Tailàndia, on s’han manifestat amb tota la seva puresa les seves platges d’aigües blau turquesa i sorres coral·lines d’un blanc tan encegador, que semblen la millor destinació perquè algun pirata hi amagui el seu tresor.

100 CIMS

Dia: Divendres, 19 de maig de 2017
A càrrec de: Bhet Molist Codinachs

El repte dels 100 cims és un projecte que ens proposa la FEEC. Ens permet conèixer els indrets més emblemàtics de cada racó de la geografia catalana  mitjançant l’excursionisme. Aquest no és un repte competitiu ni cal estar molt en forma per poder-lo aconseguir ja que el llistat de cims que  proposa  n’hi ha de tota mena d’alçades i dificultats.

MATAGALLS. La muntanya i l’aplec

Dia: Divendres, 26 de maig de 2017
A càrrec de: Oscar Farrerons

Matagalls. La muntanya i l’aplec és el títol és també el nom del llibre que ha presentat Oscar Farrerons. Aquest viladrauenc d’adopció ens parlarà i ens ensenyarà imatges del Matagalls, de la seva història, de l’anomenada Creu de Catalunya i de les 67 edicions d’un Aplec que des del 1950 congrega a centenars de persones vingudes d’arreu de Catalunya.

Lloc: a la biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, carretera de Balenyà 101.

Hora: a 2/4 de 10 del vespre

Entrada: gratuïta

Amb la col·laboració de: la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell i de l’Ajuntament de Taradell.