2019 05 CETLa 35a edició del Cicle de Projeccions del Centre Excursionista Taradell constarà de quatre sessions que es faran els divendres dia 10, 17, 24 i 31 de maig a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, a 2/4 de 10 del vespre.

Entre les projeccions que es podran veure hi ha Alta ruta de los perdidos i Islàndia: viatge al centre de la terra  de Toni Ortiz; La conquesta dels 14/8.000. Tancant el cercle de Ferran la Torre; L’escalada lliure i Massís dels Écrins amb Mª Rosa Aregall  i Josep Mª Parareda; i  Història d’una Amistat. Del Vinhamala al Pedraforca amb Miquel Pérez Mas i El somni de Wudang amb Marta Heredia i Josep Antoni Vallbona.

 

 

 

Programa

  • Divendres, 10 de maig 2019

A càrrec de Toni Ortiz

ALTA RUTA DE LOS PERDIDOS

Alta Ruta de Los Perdidos al Pirineu Central és una de les propostes més boniques per una travessa circular d’una setmana que transcorre a través de refugis molt emblemàtics i valls increïbles, portada a terme per quatre amics de la UEC de la Vall del Tenes.

VIATGE AL CENTRE DE LA TERRA

Excursions amb esquís a Islàndia fetes durant el mes de març de 2017 on ascendim, entre altres, al Snaefellsnes, el volcà per on s’inicia el camí cap al centre de la Terra del llibre de Jules Verne.

 

  • Divendres, 17 de maig 2019

LA CONQUESTA DELS 14. TANCANT EL CERCLE

A càrrec de Ferran la Torre

Ferran Latorre va conquerir el seu primer vuit mil, Annapurna, el 1999. Durant un rodatge amb el programa de TVE “Al Filo de lo imposible”  amb l’ascensió  a l’Everest, el passat  27 de maig, va concloure el seu projecte d’escalar els 14 cims de més de 8000 metres, esdevenint  així el primer català en aconseguir-ho. Durant aquest audiovisual, Ferran Latorre repassa els moments claus de tota una vida; des que de petit va escalar el seu primer 3000, la Punta Alta, fins a la consecució dels catorze vuit mils, passant per les ascensions als Alps, a Groenlàndia i a l’Antàrtida. Una història que tanca un cercle vital.

 

  • Divendres 24 de maig 2019

A càrrec de Mª Rosa Aregall  i Josep Mª Parareda

L’ESCALADA LLIURE

Història de l’escalada a Catalunya, la seva evolució, i el canvi de mentalitat que va representar, on cada nou itinerari representava un nou repte.

MASSÍS DELS ÉCRINS

Una nova via oberta a la cara sud de la Barra dels Écrins. Trenta anys més tard hi tornem per ascendir a aquets massís per la seva via normal.

 

  • Divendres 3 1de maig 2019 (2 Projeccions)

1ª projecció  a càrrec de Miquel Pérez Mas

HISTÒRIA D’UNA AMISTAT.  DEL VINHAMALA AL PEDRAFORCA

Història d’una Amistat, és un documental que presenta la relació entre els escaladors navarresos Ignacio i Gregorio Áriz i els escaladors vigatans Manel Alcubierre i Ramon Riera.

Aquests darrers varen patir un tràgic accident a la cara nord del Pedraforca, l’hivern de 1971.

 

2ª Projecció a càrrec de Marta Heredia i Josep Antoni Vallbona

EL SOMNI DE WUDANG

Viatges a la Xina i Nepal amb fotografies  que van servir per confeccionar el llibre solidari  “ El somni de Wudang”.