pORTADA

EL PROJECTE

En el marc de la commemoració del Tricentenari del desenllaç de la Guerra de Successió, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), amb el suport de la Generalitat de Catalunya, ha tirat endavant el projecte de la ruta “Senders del 1714″, amb l’objectiu de posar en valor, una vegada més, l’excursionisme i el coneixement del país.

QUÈ ÉS LA RUTA DELS “SENDERS DEL 1714″?

La ruta dels senders del 1714 és un recorregut pels deu escenaris més destacables de la Guerra de Successió a Catalunya (1702-1714). Es tracta de llocs emblemàtics carregats d’un gran simbolisme, que tenen un excepcional interès patrimonial i paisatgístic, i que ofereixen una variada oferta cultural i d’oci al seu voltant. L’objectiu de la ruta és relligar en un sol itinerari, aprofitant la xarxa oficial de senders homologats que ja existeix en l’actualitat, els 10 punts clau de la ruta. El total del projecte suma 645 km.

SORTIDES PROGRAMADES PEL CENTRE EXCURSIONISTA DE TARADELL

A l’empara d’aquest projecte, el Centre Excursionista de Taradell, organitza unes sortides mensuals seguint part d’aquests senders. Aquestes sortides es complimentaran amb vistes guiades a diferents indrets d’interès cultura

Descarregar el programa de la temporada 2017, en format pdf (→)

Descarregar programa de la temporada 2016, en format pdf (→)

Descarregar programa de la temporada 2015, en format pdf (→)

(*) Les dates i recorreguts són provisionals. Uns dies abans de la data prevista es penjarà a la web del Centre tota la informació refent a la sortida: recorreguts, horaris, quilòmetres, visites guiades i preus.

BASES DE LES SORTIDES

 1. Les sortides estan obertes a totes les persones que estiguin en possessió de la llicencia de la FEEC de l’any en curs. En cas de no estar federat es pot obtenir la de 24 hores.
 2. D’acord amb la normativa que regula les activitats en el medi natural, l’organització no admetrà cap participant sense federar.
 3. Les places són limitades i el criteri d’admissió es farà segons l’ordre d’inscripció. En cas de no assistir no es retornarà l’import de la inscripció.
 4. El preu de les sortides anirà en funció dels quilòmetres i de les visites guiades que incloguin (no totes les sortides tindran visites).
 5. El recorregut serà variable en funció dels quilòmetres de cada etapa.
 6. Les inscripcions es tancaran el dijous anterior a la sortida. En el moment de fer la inscripció es farà efectiu el pagament a les oficines del CET o per transferència.
 7. L’activitat excursionista comporta un mínim de risc, per això es recomana un equipament i calçat adequats.
 8. El mal temps no serà raó suficient per suspendre la sortida.
 9. L’organització no es fa responsables dels danys que puguin patir o causar els participants .
 10. No es poden portar gossos a l’autocar.
 11. El sol fet de participar en les sortides, significa la plena acceptació d’aquestes normes.

 Mapa (2)

ELS PUNTS CLAU DEL SENDERS

 • Can Barraquer (Sat Boi de Llobregat), on va viure fins a la seva mort Rafael Casanova.
 • Les ruïnes que hi ha sota l’antic Mercat del Born són el testimoni dels barris que van ser enderrocats per construir-hi la fortalesa militar de la Ciutadella.
 • Castell de la vila de Talamanca, on es va viure la darrera victòria catalana un mes abans de la capitulació de Barcelona.
 • Casa Museu Rafael Casanova  (Moià), on va néixer l’heroi de la defensa de la ciutat de Barcelona durant el setge de 1714.
 • Ermita de Sant Sebastià (Vic), on va tenir lloc el famós Pacte dels Vigatans, el 17 de maig de 1705.
 • La Torre Solsona forma part del conjunt fortificat del Castell de Ciutat, un lloc d’importància estratègica pel seu domini visual sobre les valls del Segre i del Valira. Pe aquest motiu, la fortalesa de la Seu d’Urgell va esdevenir la principal defensa pirinenca durant la Guerra de Successió.
 • El Castell de Cardona va ser el darrer fortí austracista a capitular durant la Guerra de Successió.
 • La Torre de la Manresana (Prats de Rei) va ser l’observatori d’una important batalla l’any 1711.
 • La Universitat de Cervera és un dels símbols més destacats de la implantació del nou ordre borbònic a Catalunya.
 • Arran de la victòria borbònica a la Guerra de Successió, a partir del segle XVIII tot el turó de la Seu Vella de Lleida va passar a ser un recinte militar

SENDERS PER ON DISCORRE LA RUTA

 • GR 3, GR 42, GR 5, GR 6, GR 7, GR 151, GR 171, GR 175 i GR 210
 • PR-C 31 i PR-C 40

(Informació extreta, en part, de www.feec.cat)