Centre Excursionista Taradell

El Centre Excursionista Taradell es va constituir a mitjans de desembre de l’any 1979 de la mà d’un seguit de persones a qui els agradava l’excursionisme.

Des d’aquells temps fins avui, s’han fet un munt d’activitats que han variat segons les tendències de cada època. En el seus inicis a més de l’excursionisme, altres activitats com l’esquí i la fotografia tenien un pes important, que de mica en mica han donat pas a altres com les sortides en BTT o en família, i darrerament han entrat amb força les curses de muntanya.

Les principals activitats

Caminada Rupit-Taradell: travessa de 43 km entre els dos municipis seguint el sender de gran recorregut GR-2, que compta amb un miler de participants.

Activitats de Muntanya: organització de sortides i travesses per la muntanya, suport a expedicions dels nostres socis, tramitació de llicències esportives, etc.

Activitats social: cicle de projeccions, manteniment del sender de Taradell, col·laboració amb altres entitats en l’organització de caminades populars, etc.

Sortides en BTT: matinals en grup amb bicicletes de muntanya.

Pujada Atlètica a l’Enclusa: cursa de Sant Silvestre on cal anar disfressat i que arriba fins a l’Enclusa, el punt més alt del terme de Taradell.

GRUP D’ESQUÍ, ESCALADA I ALPINISME (GEEA)

 

El 2020 neix la secció GEEA, Grup d’Esquí Escalada i Alpinisme, amb la intenció d’organitzar activitats i formacions d’aquestes disciplines i de l’alta muntanya en general dins l’àmbit del Centre Excursionista de Taradell, així com també servir de xarxa de contactes per tota aquella gent del poble i del CET interessada en aquestes activitats.

 

CET-Orientació

El 2016 es va crear la secció d’Orientació del Centre Excursionista Taradell, a la qual hem posat el nom de CET-Orientació, i l’entitat va adherir-se a la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya (FCOC→). La finalitat d’aquest nova secció és la de promoure, divulgar i donar a conèixer un esport que es pot practicar a totes les edats; des de nens de 6 o 7 anys fins a la tercera edat. A més a més, la pràctica de l’orientació aporta molts beneficis per a la salut: ajuda a millorar l’estat físic (capacitat cardiovascular, muscular…) i mental (capacitat de concentració, agilitat mental…).