P1180683El diumenge 8 de maig, malgrat que durant la setmana el temps amenaçava a pluja, que dia va començar amb pluja, que els camins estaven enfangats i que hi havia una mica de boira, 90 atletes, dels  109 inscrits, van prendre la sortida de la 8a edició de la Cursa dels Gitanos de Taradell, la qual es va desenvolupar amb tota normalitat.

Aquest any la sortida de la cursa va canviar d’emplaçament i es va fer davant de l’IES Taradell. Cap a les 8 del matí van començar a arribar els primers corredors a recollir el dorsal que portava adossat el xip de control. Cap a 2/4 de 10 es van donar als participants una breu explicació de les instruccions de la cursa i a les 10 es va donar la sortida conjunta de les dues proves.

Al llarg de la cursa hi havia un avituallament aproximadament cada cinc quilòmetres, per tant 2 a la cursa de 10 km i 4 a la de 22 km. A l’arribada, els participants van ser obsequiats amb una samarreta de la 8a cursa dels Gitanos, un entrepà, fruita, galetes i begudes.

Els participants a cada cursa van estar repartits de la forma següent:

• Cursa de 10 km: 35 corredors, 25 homes i 10 dones
  • Cursa de 22 km: 55 corredors, 45 homes i 10 dones

Dels participants, 18 eren de Taradell i ho estaven a les curses següents:

• Cursa de 10 km: 9 corredors, 9 homes
  • Cursa de 22 km: 9 corredors, 6 homes i 3 dones

A la cursa de 10 km, Isma Casadesús, de Torelló, es va imposar en la categoria masculina amb un temps de 48 minuts i 17 segons, amb 3 minuts i 42 segons d’avantatge respecte al segon, Pau Lancis de La Garriga. El tercer classificat va ser Sergi Balaguer, de Torelló, amb un temps de 54 minuts i 30 segons.

A la categoria femenina la victòria va ser la corredora d’Olot Bàrbara Badosa amb un temps d’1 hora i 36 segons. En segona posició a 2 minuts i 27 segons va arribar Àfrica Pou de Barcelona. La tercera posició va ser per Anna Sabata, de Gurb, amb un temps d’1 hora 14 minuts i 29 segons.

El primer taradellenc va ser David Solà que amb un temps de 55 minuts i 9 segons va ser el quart en travessar la línia meta.

A la cursa de 22 quilòmetres, el guanyador de la categoria masculina va ser Marc Trasera, de Sant Cecília de Voltregà, amb un temps d’1 hora 30 minuts i 20 segons. La segona posició va ser per David Rovira, de Sant Joan de les Abadesses, amb un temps d’1 hora 41 minuts i 7 segons. En tercera posició va entrar Arnau Serrabasa, de Roda de Ter, amb un temps d’1 hora 42 minuts i 51 segons.

A la categoria femenina la victòria va ser per  Sandra Sánchez, de Moià,  amb un temps de 2 hores 6 minuts i 15 segons. La segona posició va ser per  Mireia Garcia, de Vallgorgina, amb un temps de 2 hores 17 minuts i 21 segons. I la tercera classificada va ser Elisabet Noguera, de Folgueroles, amb un temps de 2 hores 18 minuts i 7 segons.

Els millors participants locals van ser Lleïr Pladevall, que amb un temps d’1 hora 45 minuts va entrar en  quarta posició, i Elisabet Campàs, que va ser la quarta dona en travessar la meta, amb un temps de 2 hores 20 minuts i 7 segons.

El primer taradellenc i els tres primers classificats de cada categoria de la cursa de 10 km van rebre un trofeu. Els primers classificats de la cursa de 22 km de cada categoria van rebre un trofeu i cent euros, i els segons i els tercers van ser obsequiats amb un trofeu. Els trofeus, fets amb metall, representaven el perfil de la cursa i portaven gravada la inscripció 8a Cursa dels Gitanos, els quilòmetres de la cursa en que s’havia participat, 10 km o 22 km, la posició en el podi, 1r, 2n o 3r i la categoria

CLASSIFICACIONS / FOTOS I VÍDEO DE CADA PARTICIPANT (accés →)

1 Lleïr Pladevall Taradell 1:45:00

La cursa dels Gitanos consta de dos recorreguts: un de 10 quilòmetres i un altre de 22, amb un traçat cent per cent de muntanya que passa per camins, senders i corriols al voltant de Taradell. La sortida i arribada de la cursa van ser davant l’INS Taradell, mentre que l’any passat va ser a la plaça de les Eres de Taradell, i en les primeres es sortia del pavelló del Pujoló.
Els recorreguts de les curses van ser els següents:
• La cursa de 10 km, amb un desnivell acumulat en positiu de 600 metres, sortia de l’INS Taradell, cap al castell de Taradell, Puig Grifó, Creu de Pedra, bosc del Massó, collet de Goitallops, Pi Gros, coll de Taradell i retornava al centre de Taradell per la Serra.
• El recorregut de la cursa de 22 km, amb un desnivell acumulat en positiu de 1.000 metres, seguia el mateix recorregut que la de 10 km fins a la zona de Puig Grifó i d’aquí continuava cap a la Collada, l’Enclusa, la creu de Puiglagulla, baixada cap a la Guineu, el Vilar, Fossa d’en Tocasons, Roques de Morter i enllaçava de nou amb el recorregut de 10 km; bosc del Massó, Collet de Goitallops, Pi Gros, coll de Taradell i retornava al centre de Taradell per la Serra.

FOTOGRAFIES (accés als àlbums de la cursa →)