2013-Miquel_Ylla

Miquel Ylla recollint el premi

El diumenge 15 de setembre de 2013, dins dels actes de la Setmana del Llibre en Català̀ de Barcelona, es va donar a conèixer l’obra guanyadora d’enguany del concurs literari de relats breus Històries de Muntanya. El premi ha estat per al relat Mirar precipici avall de Miquel Ylla Boré, soci de la nostra entitat i col·laborador del butlletí, en el qual fa un seguit de reflexions sobre la seguretat i el risc, a partir de les pròpies experiències viscudes a la muntanya.

Miquel Ylla Boré, de 65 anys i natural de Vic, és cardiòleg i especialista en medicina de muntanya i un gran aficionat a escriure històries de muntanya. A més, és bibliòfil i col·leccionista de llibres de muntanya. Practica l’alpinisme i ha trepitjat cims al Pirineus, als Alps, als Atles, als Andes i també a l’Himàlaia. El 2006 va guanyar el premi Caixa de Sabadell de periodisme de muntanya i aventura del Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló. A més, ha rebut la Medalla de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement dels mèrits contrets amb l’alpinisme.

El dissabte 9 de novembre, després de l’acte d’inauguració de la Fira de Muntanya i la Fira del Llibre, Turisme i Esports de Muntanya del Collsacabra, se li va lliurar el premi que està dotat amb 600 € i l’edició de l’obra en format butxaca, gràcies a la col·laboració de Cossetània Edicions i l’Editorial Alpina.