2014-cicle_projeccions_1Durant el mes de maig es farà el cicle de projeccions d’excursionisme del Centre Excursionista Taradell, que  constarà de tres sessions que es faran els divendres dia 9, 16 i 23 de maig de 2014. 

Lloc: a la biblioteca Antoni Pladevall de Taradell, carretera de Balenyà 101.

Hora: a 2/4 de 10 del vespre

L’entrada és gratuïta

• Programa

LA RUTA DE L’ÈXODE
Dia: Divendres, 9 de maig de 2014
Autor: Josep M. Parareda Serra

CAP DE CREUS – FISTERRA – PORTO: 2000 km A LA MOTXILLA
Dia: Divendres, 16 de maig de 2014
Autor: Miquel Àngel Ramos

TRES PROJECCIONS: CITALTÉPELT – PELVOUX  – EL CERVÍ 
Dia: Divendres, 23 de maig de 2014
Autor: Josep M. Parareda Serra

• Sinòpsis

(Per llegir més premeu sobre el títol)

[accordion title=”LA RUTA DE L’ÈXODE” is_open=”no”]
Dia: Divendres, 9 de maig de 2014
Autor: Josep M. Parareda Serra
La ruta de l’èxode travessa el Pirineu de nord a sud. Es tracta d’un recorregut  per etapes en què podem gaudir de paisatges espectaculars i podem visitar indrets i monuments històrics molt interessants seguint les passes dels bons homes, també anomenats càtars, dels que probablement només en resta el record i la història.[/accordion]

[accordion title=”CAP DE CREUS – FISTERRA – PORTO: 2000 km A LA MOTXILLA” is_open=”no”]
Dia: Divendres, 16 de maig de 2014
Autor: Miquel Àngel Ramos
Què passa quan la nostra rutina durant més de tres mesos es redueix en fer una motxilla de 40 litres, caminar, menjar i dormir?. Això és el que ens podem trobar si fem una travessa com la que vaig realitzar la passada tardor amb la idea inicial d’unir els punts més oposats de la Península Ibèrica: El Cap de Creus a la Costa Brava i el Cap de Fisterra a la Costa da Morte. Finalment, el viatge es va allargar fins a la ciutat lusitana de Porto tot recorrent un total de 2.000 km en solitari a peu.

En aquesta projecció tractaré de plasmar els moments, sentiments i anècdotes que em vaig trobar al llarg del camí, on n’he trobat de tot tipus. Coneixent persones, personatges, paisatges sensacionals i indrets meravellosos, vaig enllaçar el GR11 o Transpirenenca amb el Camí de Sant Jaume francès fins al punt on els antics deien que s’acabava el món així com seguir en sentit contrari cap el sud part del Camí portuguès fins a la ciutat que es troba a la desembocadura del riu Douro.

En un viatge de tants dies, podrem comprovar que es pot viure i ser lliure amb el que ens cap a la motxilla i la força de les nostres cames i de la ment, i que no són necessàries tantes coses materials que en l’actualitat ens tenen “atrapats” en una societat de consum i que ens fan somniar amb la nostra vida i no viure els nostres somnis.
[/accordion]

[accordion title=”TRES PROJECCIONS: CITALTÉPELT – PELVOUX  – EL CERVÍ
” is_open=”no”]
Dia: Divendres, 23 de maig de 2014
Autor: Josep M. Parareda Serra

CITALTÉPETL LA MUNTANYA DE L’ESTRELLA
Mèxic una terra de mites i misteris, on a vegades les llegendes se’t creuen amb la realitat, un país grandiós arrelat en els mil·lennis de la seva història.
Realitzem l’ascensió al seu cim més alt, el volcà Orizaba, o Citaltépelt  “La muntanya de l’estrella”.  L’esforç es veu recompensat pera la visió del mateix crater i de tota la vista que ens envolta.

PELVOUX
El Mont Pelvoux, als Alps francesos, amb els seus 3.946 metres d’alçada és una ascensió clàssica, inevitable per qualsevol alpinista. A la vegada el Mont Pelvoux dóna el nom al massís que l’envolta, té varies vies d’ascensió. El recorregut que es presenta és la travessa  al Pelvoux pujant pel couloir Coolidge i fent la baixada per la glacera de les Violettes.
Una magnifica travessa per un gran massís.

EL CERVÍ
Ascensió al Cerví per l’aresta Leone, el cim més emblemàtic dels Alps i alhora un dels més bonics. L’èxit i la tragèdia de Whymper és present en el relat, que commemora els 140 anys de la primera ascensió.
[/accordion]