Visita al Castell de Taradell (Foto. R. Curtichs)

El dia 26 de febrer, un grup d’excursionistes veterans dels clubs Pedraforca i Collserola de Barcelona, que cada segon i quart dimecres de mes fan excursions de muntanya, van decidir visitar Taradell per recórrer el PR C-42. En aquesta sortida els va fer de guia el membre del nostre Centre, Ramon Curtichs.

A les 9 hores van esmorzar a Can Costa i Font i mitja hora després es posaven a caminar baixant pel carrer de Vic fins a la carretera de Viladrau. Així començava el recorregut, tot pujant la pedrera d’on s’extreien les rodes de molí.

Més endavant, en arribar al Pujol, en Ramon els va explicar el significat del Pedró i de la Creu dels Miquelets, i també els va mostrar l’alzina centenària del Pujol. Van continuar el camí per un bosc que els va portar a un balcó que té una vista panoràmica extraordinària del Cabrerès, el Montseny i la Trona.

Van seguir caminant pel PR fins a trobar l’indicador de les cuines d’en Rocaguinarda, on se’ls va explicar la història del famós bandoler. D’aquí van continuar cap a l’Enclusa, que és el punt més alt de Taradell. En aquest indret,  es pot veure una bona panoràmica del Montseny, i s’hi va fer un petit descans. Després van baixar cap a la Collada i van agafar el camí que puja al Castell de Taradell, on se’ls va ensenyar el Castell i el Pedró que commemora els 1.100 anys d’història documentada del Castell. Van continuar el camí cap al filat de la Vallmitjana i la Serra, i van entrar a Taradell per l’Institut, des d’on van dirigir-se cap a Can Costa i Font a dinar.

Cal destacar que el recorregut els va agradar molt, com també el tracte rebut al bar de Can Costa.