Sortida de la cursa (Foto: CET-L’Enclusa)

El diumenge 12 de març va tenir lloc la 7a edició de la Cursa dels Gitanos(→) amb la participació de 113 atletes dels quals 26 eren de Taradell. Així, a partir de les 7 del matí l’organització va començar a muntar les carpes, els arcs, els equips de cronometratge i a fer foc per tenir caliu per a coure les botifarres que es donarien als participants al finalitzar la prova.

Per altra banda els patrocinadors de la cursa Marc Arimany – Hydron (aigua hidrogenada), Decathlon i Gaufone (internet i telefonia) van muntar les seves respectives carpes on exposaven els seus serveis o productes i Shanti – Centre de teràpies naturals va oferir el servei de massatges als participants, per tant la plaça va quedar ben ambientada per rebre els participants, acompanyats, admiradors i públic en general. Llàstima que del temps, que a mesura que s’acostava el mig dia les temperatures van anar baixar i això va fer que els participants i el públic no es quedessin massa temps a badar o fer-la petar a la plaça mentre anaven arribant els corredors.

2017-03-12-Cursa_gitanos (8)

Breafing de la cursa (Foto: CET-L’Enclusa)

Cap a les 8 del matí, els participants van començar arribar a la plaça de les Eres per recollir el dorsal que portava adossat el xip de control. Cap a 2/4 de 10 es van donar als participants una breu explicació de les instruccions de la cursa i a les 10 es va donar la sortida conjunta de les dues proves.

Al llarg de la cursa hi havia un avituallament aproximadament cada cinc quilòmetres, per tant 2 a la cursa de 10 km i 4 a la de 22 km. A l’arribada, els participants van ser obsequiats amb una samarreta de la 7a cursa dels Gitanos, uns mitjos i barretes energètiques del Decathlon i van poder recuperar forces amb un entrepà de botifarra, fruita, galetes i begudes.

La cursa dels Gitanos consta de dos recorreguts: un de 10 quilòmetres i un altre de 22, amb un traçat cent per cent de muntanya que passa per camins, senders i corriols al voltant de Taradell. Com en la passada edició la sortida i arribada de la cursa van ser a la plaça de les Eres de Taradell, ja que en les primeres es sortia del pavelló del Pujoló.

Els recorreguts de les curses van ser els següents:

• La cursa de 10 km, amb un desnivell acumulat en positiu de 600 metres, sortia de la plaça de les Eres, cap al castell de Taradell, Puig Grifó, Creu de Pedra, bosc del Massó, collet de Goitallops, Pi Gros, coll de Taradell i retornava al centre de Taradell per la Serra.
  • El recorregut de la cursa de 22 km, amb un desnivell acumulat en positiu de 1.000 metres, seguia el mateix recorregut que la de 10 km fins a la zona de Puig Grifó i d’aquí continuava cap a la Collada, l’Enclusa, la creu de Puiglagulla, baixada cap a la Guineu, el Vilar, Fossa d’en Tocasons, Roques de Morter i enllaçava de nou amb el recorregut de 10 km; bosc del Massó, Collet de Goitallops, Pi Gros, coll de Taradell i retornava al centre de Taradell per la Serra.

Les inscripcions a cada cursa van estar repartides de la forma següent:

• Cursa de 10 km: 66 corredors, 58 homes i 8 dones – Classificats: tots
  • Cursa de 22 km: 47 corredors, 44 homes i 3 dones – Classificats: 45, 1 no sortit i 1 abandonat

Dels participants que es van inscriure, 26 eren de Taradell i ho estaven a les curses següents:

• Cursa de 10 km: 17 corredors, 17 homes – Classificats: tots
  • Cursa de 22 km: 9 corredors, 9 homes – Classificats: tots

El primer taradellenc i els tres primers classificats de cada categoria de la cursa de 10 km van rebre un trofeu. Els primers classificats de la cursa de 22 km de cada categoria van rebre un trofeu i cent euros, i els segons i els tercers van ser obsequiats amb un trofeu commemoratiu. Els trofeus, fets amb metall, representaven el perfil de la cursa i portaven gravada la inscripció 7a Cursa dels Gitanos, la posició i els quilòmetres de la cursa en que s’havia participat.

Enguany, a més a més, Decathlon van donar un obsequi als tres primer classificats de cada cursa i de cada categoria; unes sabatilles per als primers, una motxilla de trail pels segons de la de 10 km i una jaqueta per als de la de 22km; i una samarreta tècnica pels tercers de la de 10 km i uns pantalons per als de la de 22 km.

CLASSIFICACIONS / FOTOS I VÍDEO DE CADA PARTICIPANT (accés →)