2018-11-17-Final_lliga_nord-O

A la fotografia, del CET, a l’esquerra Marc Ballabriga (3r-C1 masculí), al centre Mertixell Freixas (1a-C1 femení), i a la dreta Josep Maria Freixas (1r-C1 masculí).

El dissabte 17 de novembre a Gurb es va tancar la quarta edició de la Lliga Nord-O de Curses d’Orientació. Aquesta  lliga del 2018 va constar de 10 proves, que es van disputar per les comarques gironines, Osona i el Berguedà, organitzades pels clubs Aligots, UE Vic, Gastant Keks i Club Orientació Berguedà. Per la classificació puntuaven els 8 millors resultats.

Enguany 476 corredors van participar en les quatre categories puntuables per a la lliga i més de 600 corredors van prendre part en les categories de promoció no puntuables.

El campió en la categoria C1 masculina es va decidir en els darrers moments de la darrera cursa, amb el duel entre Josep Maria Freixas (CE Taradell) i Jordi Ordeig (UE Vic) que es va decidir a favor del taradellenc. Tot i que Freixas va ser tercer a Gurb, es va imposar a Ordeig per 5’48”, sumant els punts necessaris per donar la volta a la classificació que fins la darrera jornada havia encapçalat el corredor de l’UE Vic. El tercer lloc també va tenir molta emoció, i finalment també va ser per un corredor del CE Taradell, Marc Ballabriga,  tot i no puntuar a la darrera cursa al fer un error en tarja el quart no el va poder superar per només 5 punts.

En categoria C1 femenina el campionat ja estava decidit des de la cursa anterior a favor de Meritxell Freixas, de manera que el lideratge de la prova se’l van emportar els germans Freixas del CE Taradell, que l’any anterior havien participat en el circuit C2, però que al proclamar-se’n campions enguany van pujar a la categoria C1 la qual tampoc se’ls ha resistit.

Per altra banda, a la categoria C2 masculina d’aquesta lliga Lluís Saborit, del CE Taradell, va participar en vuit curses de les quals va puntuar en sis de manera que es va classificar en novena posició.