2012-3r_duatlo_foto_2

Sortida del duatló (Foto: Manel Alcubierre)

A la tercera edició del duatló del Bandoler, que es va organitzar el diumenge dia 21 d’octubre de 2012, van participar-hi 102 atletes dels cent deu que s’hi havien inscrit.

Aquest duatló, organitzat per la secció esportiva del CET L’Enclusa, està integrat dins del calendari de duatlons de muntanya de Terra Endins, el qual és format pels duatlons de la Catalunya interior, i l’objectiu és fomentar-ne la participació, de manera que es comptabilitzen els resultats de tots aquells participants que segueixen aquestes proves i van acumulant punts, i al final hi ha un seguit de premis per als que han obtingut les millors puntuacions de cada categoria.

Així, doncs, el diumenge al matí, a partir de les 8, els participants es van anar reunint a la plaça de les Eres on recollien els dorsals i deixaven les bicicletes a la zona de transició, que va ser el lloc d’inici i final de cadascuna de les etapes del duatló.

2012-3r_duatlo_foto_3

Francesc Freixer arribant a l’Enclusa (Foto: Manal Alcubierre)

A 2/4 de 10, es va donar el senyal de sortida del duatló, que constava de tres etapes: la primera era una cursa de 10 quilòmetres per camins de muntanya, que seguien un recorregut tècnicament molt exigent i amb pujada al cim de l’Enclusa; la segona era un circuit de 22 quilòmetres amb bicicleta de muntanya, i la tercera tornava a ser una cursa, però aquest cop era un circuit urbà de 3 quilòmetres. La prova va ser especialment dura perquè en alguns moments de la cursa va ploure i el terreny va quedar molt moll i en alguns punts molt enfangat i, per tant, molt relliscós.

En aquesta edició va participar el campió del món de duatlons de muntanya, l’osonenc de Folgueroles, Francesc Freixer, que va ser-ne el guanyador. També va ser el primer a arribar a l’Enclusa i, per tant, es va endur el premi especial Fanatik, consistent en un GPS Polar.

Freixer no va tenir rival, tot i que a l’inici de la cursa va tenir més dificultats per escapar-se. Al final va fer un temps de 2 hores 4 minuts i 9 segons, tot i que estava en plena pretemporada. El va seguir Gabriel Crosas a 9 minuts (2 hores 13 minuts i 14 segons), i el tercer classificat va ser el taradellenc Marc Clapés amb un temps de 2 hores 14 minuts i 45 segons. Clapés també va ser el primer local.

Zona de transició (Foto: Carles Fuente)

Zona de transició (Foto: Carles Fuente)

En la categoria sub-23 masculina el guanyador va ser Marc Casanova, el qual havia quedat quart de la general; en la de veterans va ser Toni Casals, que fou novè de la general, i en la categoria de màsters la victòria va ser per a José Miguel Castillo.

En la categoria femenina, només hi van participar quatre dones i, per tant, totes van tenir premi. Mariona Càtedra va ser la guanyadora amb un temps de 3 hores 6 minuts i 38 segons. Ester Vallejo va quedar segona amb un temps de 3 hores 51 minuts i 11 segons. I Diana Garcia, tercera, amb un temps de 4 hores 6 minuts i 45 segons. Marina García va arribar quarta, però va ser la primera en la categoria sub-23 femenina. Tots els participants van ser obsequiats amb una samarreta tècnica de mànigues llargues i amb una bossa amb productes gentilesa dels nostres patrocinadors.

2012-3r_duatlo_foto_1

Primers classificats – categoria masculina (Foto: Marc Hernández)

En el quadre següent hi ha un resum de les classificacions:

CLASSIFICACIONS

Classificació

Nom

Temps

FEMENÍ – Sub-23

1a

Marina Pérez

4 hores 28 minuts i 3 segons

FEMENÍ – SÈNIOR

1a

Mariona Cartedra

3 hores 6 minuts i 38 segons

2a

Ester Vallejo

3 hores 51 minuts i 11 segons

3a

Diana Garcia

4 hores 6 minuts i 45 segon

MASCULÍ – Sub-23

1r

Marc Casanova

2 hores 15 minuts i 9 segons

MASCULÍ – SÈNIOR

1r

Francesc Freixer

2 hores 4 minuts i 9 segons

2n

Gabriel Crosas

2 hores 13 minuts i 14 segons

3r

Marc Clapés

2 hores 14 minuts i 45 segon

MASCULÍ – VETERÀ

1r

Toni Casals

2 hores 24 minuts i 42 segons

MASCULÍ – MÀSTER

1r

José Miguel Castillo

2 hores 49 minuts i 24 segons

PRIMER TARADELLENC

3r general

Marc Clapés

2 hores 14 minuts i 45 segon

Classificacions

Classificacions

3r Duatló 2012

2n Duatló 2011

1r Duatló 2010

Per categories icona_pdf icona_pdf icona_pdf
General icona_pdf icona_pdf

icona_pdf

Volem donar les gràcies a totes les persones que han ajudat a consolidar el duatló del Bandoler, i especialment a tots els patrocinadors, col·laboradors, institucions, la gent dels avituallaments i els controls, els massatgistes, els trialers i els companys del CET L’Enclusa.