Accés a l’àlbum de fotografies de la 11a Cursa de Sant Silvestre de Taradell (→)

101 corredors es van inscriure a la 11 cursa de Sant Silvestre de Taradell – Pujada Atlètica a l’Enclusa, celebrada el dijous dia 31 de desembre de 2020, que porta els participants fins al punt més alt del terme per tal d’acomiadar l’any d’una manera esportiva i divertida. Per això és una prova no competitiva on no es compta el temps i es demana als participants que vagin disfressats o portin algun guarniment en alguna part visible del cos. Per tant, no es premien els més ràpids si no que es premien les millors o més singulars disfresses.

Enguany, la cursa va canviar d’ubicació degut a la Covid-19 per tal de fer-la en un espai més obert, a més d’altres mesures com guardar la distància de seguretat en tot moment, fer la sortida esglaonada en grups reduïts, o portar la mascareta tant a la sortida com a l’arribada, entre altres. Així, doncs, en les edicions passades la sortida i arribada eren a la Plaça de les Eres, però en aquesta edició es van fer davant de l’INS Taradell.

La distància total de la cursa va ser d’uns 9,5 quilòmetres i el recorregut va portar els participants fins a l’Enclusa passant per can Mascarell, carrer de les Moreres, ctra. de Viladrau, la Codina, la Rompuda, el Bou, i pel serrat de Ramones fins a l’Enclusa, el punt més alt del terme de Taradell. Des de l’Enclusa, el circuit feia baixar els corredors fins a la collada de Mansa, seguia pel solell de les Moles fins a la masia de Mansa, continuava cap al pantà de Taradell, Masgrau, can Mascarell, i entrada al poble per l’avinguda Montserrat, fins arribar de nou a l’INS Taradell on hi havia la meta i els participants eren convidats a coca amb xocolata i refrescos.

Un cop finalitzada la cursa es va fer el lliurament dels premis a les millors disfresses que en aquesta ocasió l’organització va considera que un havia de ser per Maria Font, disfressada de Marieta la Castanyera o Mariuca, en homenatge a la seva germana Antònia Font molt vinculada amb les entitats del poble i que malauradament ens va deixar el passat novembre. La Mariuca era un dels personatge més entranyables i estimats pels alumnes de les escoles de Taradell que representava l’Antònia.

Maria Font va tenir una calorosa rebuda al finalitzar la cursa.

Pau Molist i Oriol Casulleras recollint el premi de la mà de Carme Delgado, presidenta del CET.

I l’altre premi es va lliurar al grup format per Pau Molist i Oriol Casulleras, per la seva valentia, tot i la temeritat,  que anaven disfressats de nedadors, només amb banyador i bambes malgrat el fred que feia.