Retorna el Cicle de Projeccions del Centre Excursionista Taradell que enguany arriba a la 36a edició.

Aquest cicle constarà de quatre sessions que es faran els divendres dia 7, 14, 21 i 28 de maig al Centre Cultural Costa i Font de Taradell, a les 8 del vespre. No es farà a la Biblioteca degut a que l’aforament és limitat per motiu de la Covid-19 i pel mateix motiu s’ha hagut d’avançar l’hora a les 8 del vespre.

 

 

 

 

Programa

  • Divendres, 7 de maig 2021

ACONCAGUA CHRYSLEINS 2013

A càrrec d’Edu Sallent i Quim Bretcha

La pel·lícula tracta sobre l’expedició “Chrysteins Aconcagua 2013” que vam fer l’hivern del 2013 a aquesta muntanya argentina, que amb els 6.962 metres és la muntanya més alta de l’Hemisferi Sud. Érem quatre companys: l’Isaac Garcia, en Moi Tarrés, en Quim Bretcha i l’Edu Sallent.

La ruta escollida per l’ascensió va ser “La ruta Polacos variant Guanacos”. El camp base el vam instal·lar a Plaza Argentina. El dia 26 de gener fèiem cim sols, ja que ningú més va pujar aquells dies. Deien que feia molt vent!

La pel·lícula, molt ben gravada i editada és treball d’en Quim Bretcha.

 

  • Divendres, 14 de maig 2021

ETIÒPIA UN VIATGE EN EL TEMPS (durada 78′ 50”)

A càrrec de Josep M. Parareda i M. Rosa Aregall

Etiòpia, un país amb molta història, terra ancestral de creences i de fe, agrupa un nombre important de singularitats històriques i religioses, interessant pel seu patrimoni arqueològic.

Coneixerem la depressió del Danakil, la terra dels Afar, un indret sorprenent pels seus paisatges anormals i peculiars i també el volcà Erta Ale, un espectacle de la natura que hipnotitza per la seva força viva i fascinant.

 

  • Divendres 21 de maig 2021

SLOVAK DIRECT

A càrrec de Marc Toralles

Si hi ha una paraula que defineix la Slovak direct, és compromís. L’exigència d’aquesta ruta va molt més enllà de la seva alta dificultat tècnica. Potser això explica que en trenta-quatre anys des de la seva obertura compti tan sols amb nou repeticions.

La primera quinzena del juny passat, Marc Toralles i Bru Busom signen la desena escalada d’aquesta ambiciosa ruta oberta el 1984, entre el 13 i el 23 de maig, pels eslovacs Tono Krizo, Frantisek Korl i Blazej Adam. Ubicada a la dreta de l’elegant aresta Cassin, la Slovak direct (2.700 m; VI grau d’Alaska, WI6, M8) solca implacable la ferotge cara sud del Denali, la via més directa al cim del gegant d’Amèrica del Nord. Es tracta d’un traçat increïble d’escalada mixta extremadament tècnica, gel vertical i molta neu fonda que s’adiu al que Toralles i Busom busquen en una via: alta dificultat, caràcter i aventura.

 

  • Divendres 28 de maig 2021 (2 Projeccions)

A L’OMBRA DE LA CARA NORD (durada 32′)

A càrrec de Josep M. Parareda i M. Rosa Aregall

Escalada a la cara Nord del Vignemale per la via Barrio Bellocq, el més novell dels escaladors narra les sensacions i impressions sentides en la paret.

ALPS, DE LEUKERBAD AL MONT AGUILLE (durada 37’ 28”)

A càrrec de Josep M. Parareda i M. Rosa Aregall

Un recorregut pels Alps Suïssos realitzant dues vies ferrades, la via ferrada de Leukerbad, maca, espectacular i una de les més llargues de Suïssa, i la via ferrada de la Tête aux Chamois, situada a l’estació d’esquí de Diablerets.

Des de l’estació d’esquí de Saas Fee l’ascensió al cim de l’Allalinhorn.

Per acabar en els Alps francesos, escalant el Mont Aguille, per a la seva via normal, muntanya mítica, d’aspecte inaccessible, situada al Parc Natural del Verco.