Tal i com informava la FEEC en la seva web,  un estudi que encapçalen investigadors especialistes en salut de la UB, la UOC i la UAB, en col·laboració amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, vol demostrar els beneficis que comporta caminar per muntanya per la nostra salut.

El projecte rep el nom de  Melhorament, que era el ritual del catarisme amb el qual els Bons Homes i les Bones Dones demanaven consell per millorar, refermaven la seva fidelitat amb els càtars i també era una forma de salutació. Per això és el nom del projecte Melhorament, amb el qual es volen explorar els efectes del Camí dels Bons Homes GR 107  en la salut per poder validar aquesta opció terapèutica.

En termes generals, es vol explorar els efectes de fer el Camí dels Bons Homes en aspectes rellevants de la vida i la salut, la felicitat, la claredat en valors personals o la capacitat per viure una vida més plena, entre d’altres.

Per poder realitzar l’estudi, l’equip d’investigadors/es necessita la participació voluntària i anònima de 150 bons homes i bones dones. Els investigadors no descarten en breu ampliar l’estudi a altres rutes del país.

Com es pot participar? 

Fent tota o part de la travessa del Camí dels Bons Homes (amb 2 o 3 trams de la ruta seguits, és suficient per poder participar).

Omplint una serie de qüestionaris en tres moments temporals: abans de fer el camí, en acabar el camí i al cap d’un mes.

Quan? 

Des d’ara i fins a finals del mes d’octubre.

Com són els qüestionaris?

Inclouen dades sociodemogràfiques, d’estil de funcionament i bateries validades relacionades amb diferents aspectes de la salut.

Aquí hi ha l’enllaç per omplir el primer qüestionari (s’ha de fer pocs dies abans de començar la ruta o els trams escollits)

Un cop fet el primer qüestionari (cal omplir-lo fins al final) ja es pot començar la ruta. Acabada la ruta, es rep un link per fer el següent qüestionari, i un altre al cap d’un mes.