Inscripció
Contactar a:
934120777
cetaradell@cetaradell.cat

Full d’inscripció
Test inicial – 1

PRESENTACIÓ

Formació tècnica que ens ajudarà a orientar-nos en muntanya per realitzar excursions i ascensions en mitja i alta muntanya, amb coneixements per llegir un mapa i interpretar el terreny, amb ajuda de la brúixola i el GPS. També es podran confeccionar i preparar prèviament itineraris i excursions per gaudi de forma autònoma i segura.

DATA: 6, 7, 13 i 14 de novembre 2021

PREU: 90 € amb llicència federativa  FEEC // 105 € sense llicència federativa FEEC + la llicència temporal

CONTINGUTS

-Cartografia i el Mapa Topogràfic, l’Escala, les Corbes de Nivell, elements del Terreny, els Signes Convencionals.
-Orientació interpretant Punts de Referència al mapa i al terreny.
-La Brúixola, tipus de brúixola, el Nord Magnètic, la Declinació Magnètica, l‘Azimut, el Rumb.
-Orientació amb el mapa i la brúixola, Càlcul de Rumbs, Seguir un Rumb, Identificar punts de Referència amb l’ajuda de la brúixola, trobar el Punt d’Estació (triangulació).
-Funcionament bàsic del GPS i configuracions, Waypoint i Tracks, Coordenades UTM, el DATUM, el coordinatòmetre, trobar el Punt d’Estació.
-Preparació d’itineraris, el curvímetre i mesura de distàncies, càlcul d’horaris.

MATERIAL QUE CAL PORTAR

-Material individual: paper, llapis, bolígraf de punta fina, regle graduat, escaire, tisores, brúixola de base plana, 2 piles AA (si en teniu, GPS, curvímetre).
-Equip individual: Equip de muntanya adequat per a una sortida de mitja muntanya d’un dia.

NORMES DEL CURS

-Places: mínim 8, màxim 16 cursetistes. Els inscrits han de ser múltiples de 8, i si s’ha arriba als 8 alumnes, s’han d’apuntar en llista d’espera fins arribar als 16 alumnes.

-Caldrà  tenir la llicència federativa anual de la FEEC any 2021, tipus A o superior, o tramitar la llicència temporal pels dies del curs (5 € aprox. per dia).

-Edat mínima 16 anys. Els menors de 18 anys hauran de presentar l’autorització signada pels pares o tutors.

-La direcció del curs es reserva el dret de modificar el programa, si les condicions meteorològiques ho aconsellen per a la seguretat de tots els assistents.

-El director i el seu equip es reserven el dret d’excloure a qualsevol alumne que demostri desinterès, manca de capacitat o no compleixi les normes establertes.

Els viatges, àpats i pernoctacions, inclòs el refugi, aniran a compte de l’alumne.

PROGRAMA DEL CURS
NOVEMBRE
Dia 6 : Presentació-sessió teòrica. Sortida pràctica.
Dia 7: Sortida pràctica.
Dies 13 i 14 : Sortides pràctiques.

DIRECTOR: Fermí Marco

Tots els instructors són membres de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM).

Subvenció “Dona i Esport”: es retornarà aproximadament el 20% de la inscripció a aquelles dones amb llicència federativa anual FEEC i que omplin correctament la documentació.

Aquesta és una activitat esportiva que requereix uns mínims de forma física i tècnica i que es desenvolupa en el medi natural. El participant assumeix doncs els possibles riscos que això comporta i es compromet a seguir les instruccions que en cada moment se li donin per part del professorat.