100 cims Sant Marti de la Roca / Roc de Mallorca  (Castellnou dels Aspres  França) 14,76 km
Ascen. Total 529 m. – Desn. Total 529 m. – Alt. màx. 524 m. – Alt. mín. 234 m.

DIA: Diumenge, 7 d’abril de 2024

SORTIDA DE TARADELL: 6.45 h de l’Espai 1 d’Octubre (La Carpa)

SORTIDA DE VIC: 7.00h de davant l’Hotel Can Pamplona

NOTA: Cal portar calçat adequat preferiblement bota de canya alta, roba d’abric, paravent, gorra, guants, protecció solar, bastons de trekking, aigua, esmorzar i dinar.

INSCRIPCIONS: Inscripcions obertes fins al dia 3 d’abril.

PREU INSCRIPCIÓ: Autobús = 23 euros (Places limitades)

NOTES: És imprescindible estar federat.

RECORREGUT: en aquesta sortida  anirem a Castellnou a la comarca del Rosselló, a la Catalunya Nord. Allà farem 2 dels 100 cims, un serà Sant Martí de la Roca i l’altre el Roc de Mallorca. El poble de Castellnou és un poble medieval i emmurallat amb una porta d’entrada al poble que es espectacular i també té un Castell. Aquest poble és considerat un dels més bells de la Catalunya Nord, i ha rebut diversos guardons per aquest motiu. Són molt característics els seus carrers estrets i costeruts, plens de racons de gran bellesa, el poble pertany a l’associació Els pobles més bonics de França.[7] Tanmateix, cal destacar que una part de les cases del poble han esdevingut botigues i establiments turístics, i que amb prou feines hi queda cap rastre de l’antiga vida rural i agrícola del poble.

 

Foto de la sortida de senders del març:
El diumenge dia 3 es va fer la sortida de Senders corresponent al mes de març. Aquest cop tocava la de Siurana. Vam sortir de Taradell nevant, a mig camí pluja, i arribant a destí feia un vent fort, molt fort i al mig dia va fer sol, un dia complert. Es va sortir de la presa de Siurana travessant vàries vegades la riera, amb la sorpresa que vam poder veure algunes gorgs i salts d’aigua. Un cop arribats a Siurana vam visitar el poble, vam dinar i vam baixar fins a Cornudella de Montsant, final de la sortida.