2018-11-4_EverestTrailRaca(foto_IanCorless (1)

Antoni Griera a la Everest Trail Race (Foto: Ian Corless)

El soci del CET Antoni Griera va participar per segona vegada a la cursa Everest Trail Race que ve tenir lloc entre el 4 i el 16 de novembre de 2018. Anteriorment havia participat a la cinquena edició celebrada el novembre de 2015. En aquesta edició Antoni Griera va completar les 6 etapes amb un temps de 35 hores i 8 minuts i es va situar en 7a posició de la categoria màster 1, i 16è de la general , en la qual hi van participar 38 corredors.

La Everest Trail Race és una cursa a peu, per etapes, amb llibertat de ritme i d’autosuficiència pel que fa a material tècnic, l’organització és la responsable de l’alimentació i l’avituallament, tant al llarg del recorregut com en els campaments en cada final d’etapa.  Durant els sis dies que dura la prova, els corredors han de superar una distancia aproximada de 160 km i un desnivell acumulat, positiu i negatiu, superior als 29.000 m. Cada participant ha de carregar amb el seu equip personal i el material obligatori.

Aquesta prova es desenvolupa a l’Himalàia del Nepal i específicament a la zona del Solukhumbu, entre els 2.000 i els 4.100 metres d’altitud. S’estructura en sis etapes d’aproximadament de 22 km, 24 km, 37 km, 28 km, 20 km, i 30 km, i desnivells acumulats diaris que poden anar dels 3.200 als 6.600 m. El paisatge és sens dubte un dels protagonistes principals: Everest, Lhotse, Ama Dablam, Tamserku, Kangtega, Makalu i Kanchenjunga, són alguns dels cims que es poden veure durant el recorregut.