2014-marato_montseny (1)

Jordi Aguilera travessant la meta (Foto: Sergi Lloveras – Marató del Montseny)

Els atletes Jordi Aguilera, Jordi Margenet, Jacint Margenet i Eduard Aguilera del CET-L’Enclusa van participar a la dura Marató del Montseny 2014, que es va celebrar el diumenge 9 de novembre. Aquesta prova puntuava per al campionat i la Copa d’Espanya de curses de muntanya i reunia els millors atletes. En total van prendre-hi part 800 participants.

El circuit d’aquesta marató es desenvolupa íntegrament dins del Parc Natural del Montseny, espai protegit i reserva de la Biosfera de la UNESCO, amb un 85% del seu recorregut per corriols i el 15% restant per pista de terra. La distància total és de 42 quilòmetres amb un desnivell positiu de 2.704 m amb sortida i arribada a la plaça major del municipi de Sant Esteve de Palautordera. Aquesta marató passa pels llocs més emblemàtics del Montseny, com són el cim del Matagalls, Les Agudes i el Turó de l’Home de 1.705 m, que és el punt més alt de la cursa.

Els quatre participants del CET-L’enclusa van poder completar tot el recorregut. Jordi Aguilera la va fer amb un temps de 5 hores 19 minuts i 8 segons i va entrar en la posició 122; Jacint Margent va fer-la amb 5 hores i 25 minuts i 32 segons i va entrar en la posició 145; Jordi Margenet amb 5 hores 50 minuts i 8 segons va ser el 235; i Eduard Aguilera amb un temps de 6 hores 55 minuts va entrar en la posició 535.