2017-02-12-III_cursa_Cardona(foto_LlSaborit) (5c)

III Cursa Popular d’Orientació de Cardona (Foto: Lluís Saborit)

Josep Maria Freixas i Marc Ballabriga, del Centre Excursionista Taradell, es van classificar en 2n i 3r lloc, respectivament, de la categoria C2-Homes a la segona cursa d’orientació de la Lliga del Berguedà-O 2017 celebrada el dia 12 de febrer de 2017 a Cardona. Per altra banda, Meritxell Freixas es va classificar en 4a posició de la categoria C2-Dones, a només 1 segons de la tercera classificada i a 8 segons de la segona.

Aquests tres corredors del CET L’Enclusa-O van ser dels primers en sortir i fins a la fita 13, Josep Maria Freixas i Meritxell Freixas ocupaven el 1r lloc de les seves categories, i Marc Ballabriga el 3r amb clares opcions a 2n. Però en arribar a la fita 14 que estava situada dins el claustre del castell de Cardona, es van trobar amb la sorpresa de que la fita no era al lloc que indicava el mapa. Sembla ser que un treballador del Parador, que no devia estar al corrent de la prova, l’havia retirada. Després de preguntar la van trobar al punt d’informació del Castell. Seguidament la fita va ser tornada al seu lloc, però aquest contratemps ja els havia fet perdre 3 o 4 valuosos minuts que els va privar d’encapçalar la cursa, de manera que Josep Maria Freixas va quedar a només 24 segons del primer i Marc Ballabriga a 2 minuts i 42 segons, per l’altra banda Meritxell Freixas també va perdre el primer lloc de la categoria C2-Dones per 2 minuts i 34 segons.

2017-02-12-III_Cursa_Cardona(Foto_CECardona) (5)

Josep M. Freixas al punt de sortida (Foto: Centre Exc. de Cardona)

En aquesta III Cursa Popular d’Orientació de Cardona també hi va participar Lluís Saborit del CET que es va classificar en 22a posició de la categoria C2-Homes.

Entre totes les categories es van reunir 170 corredors que van poder gaudir d’aquesta històrica ciutat i dels seu castell medieval.