Tres equips del CET L’Enclusa-O van participar a la 2a Rogaine Popular la Cellera de Ter celebrada en aquesta població de la Selva el 25 de febrer de 2017. En aquesta edició hi havia dues opcions; és podia participar a la cursa curta que era de 3 hores o a la llarga que era de 6.

L’equip format per Meritxell Freixas i Josep Maria Freixas del CET van optar per participar a la llarga en la qual es van classificar en 14è lloc dels equips mixt a l’aconseguir trobar 20 fites per un valor total de 110 punts. Per altra banda, l’equip format per Marc Ballabriga del CET Noel Limoso (UEVic) i David Farrarons (Independent) també van participar a la cursa de 6 hores però en la categoria homes i van aconseguir trobar 21 fites que sumaven 117 punts de manera que van quedar en 9a posició de la seva categoria.

A la cursa de 3 hores i va participar l’equip format per Lluís Saborit del CET i Ramon Moragas (UEVic) els quals van aconseguir trobar 12 fites que sumaven 53 punts de manera que es van classificar en 8a posició dels equips veterans.

El dia 11 de març els orientadors del Meritxell Freixas, Josep Maria Freixas i Marc Ballabriga van formar un equip per participar a la Rogaine Serra del Catllaràs 2017 – 2a Copa Catalana de Rogaine que es va celebrar a l’entorn de la serra de Catllaràs entre els municipis de Sant Julià de Cerdanyola i la Pobla de l’IIlet.

Com en la de La Cellera de Ter, es podia escollir entre dues proves diferents: la cursa de 6 hores, puntuable per la Copa Catalana de Rogaine o a la popular de 3 hores. En aquesta ocasió l’equip del CET L’Enclusa-O va optar per participar a la cursa de 3 hores en la qual es van classificar en 11a posició al aconseguir sumar 49 punts entre les 10 fites que van aconseguir fitxar.

2017-03-11-Rogaine-catllaras (1b)

Marc Ballabriga, Josep Maria Freixas i Meritxell Freixas a la Rogaine del Catllaràs

Què és una Rogaine?

Una Rogaine és una modalitat de cursa d’orientació en la que els participants, en equips d’entre 2 i 5 corredors, han de trobar el major nombre possible de fites en el termini horari establert. Cada fita té una puntuació que figura en el mapa de la cursa que es lliura als participants uns minuts abans de donar la sortida per tal de que cada equip pugui definir la seva estratègia en funció de la seva capacitat física, dels seus coneixements tècnics i de la seva experiència.