Els nostres atletes a la cursa de muntanya de Vic, a la Ultra Cavalls del Vent i a la Ultra Trail du Montblanc

• Cursa de Muntanya de Vic

El dimarts 11 de setembre de 2012, coincidint amb la Diada de Catalunya, va tenir lloc la 4a edició de la Cursa de Muntanya de Vic, una cursa que organitzen conjuntament el Club Atlètic de Vic i la Unió Excursionista de Vic.

Com en les darreres edicions, es van dur a terme tres curses diferents: una prova de 20 km, amb uns 800 metres de desnivell positiu, a la qual es van inscriure un total de cent cinquanta corredors; una altra de 10 km, amb uns 400 metres de desnivell positiu, en què van participar cent deu corredors inscrits, i una prova per als més petits a la zona de meta. Les dues proves llargues tenien la sortida i l’arribada a la zona esportiva de Vic i es movien per la zona de la Creu de Gurb; en la curta, els atletes no s’hi enfilaven, però corrien per la base, i els corredors de la prova més llarga hi havien de pujar dos cops, sempre passant per corriols diferents.

Cal destacar que la veterana atleta de Taradell, Maria Font Torrent, va quedar en tercer lloc de la classificació femenina absoluta a la cursa de 20 km.

• Ultra Cavalls del Vent 2012
2012_atletes_1

Manel Alcubierre a l’Ultra Cavalls del Vent

El cap de setmana del 29 al 30 de setembre de 2012 va tenir lloc la quarta edició de la cursa d’ultra fons l’Ultra Cavalls del Vent, amb la sortida i arribada a Bagà.

Aquesta cursa, que transcorre pel parc natural Cadí-Moixeró, té un recorregut de 85 quilòmetres amb un desnivell positiu de 6.098 metres i 12.180 metres de desnivell acumulat, que la fan una de les més dures i per això aplega l’elit mundial de les curses de muntanya.

Cal destacar que enguany, a causa de les condicions meteorològiques adverses de fred i pluja, la cursa va ser especialment dura i dels 1.020 inscrits van sortir-ne prop de 900, només 223 dels quals varen arribar a la meta i 673 van haver d’abandonar. Ningú s’ho podia imaginar, però per aquestes condicions extremes la Teresa Farriol va tenir una greu hipotèrmia de la qual no es va poder recuperar.

En aquesta edició entre els corredors que s’hi van poder inscriure hi havia l’atleta del CET-L’Enclusa Manel Alcubierre, que va poder completar tot el recorregut i a més va poder complir el seu objectiu: “Passar-m’ho al màxim de bé possible.” i la va fer “gaudint i passant-ho bé tot el dia”. En Manel va quedar classificat en la posició 137 de la general i la 35 dels veterans A, amb un temps de 17 hores 13 minuts i 38 segons.

• Ultra Trail du Montblanc 2012 (UTMB 2012)

El dia 31 d’agost de 2012 es va organitzar l’Ultra Trail du Mont Blanc, que és una de les curses de muntanya més dures d’ultraresistència i amb més presitigi.

La UTMB, amb sortida i arribada a Chamonix, segueix un recorregut pels Alps d’uns 168 quilòmetres i té un desnivell positiu d’uns 9.400 metres, passa pels Alps francesos, suïssos i italians. Els primers corredors la solen fer amb poc més de vint hores, mentre que la majoria necessiten entre 30 i 45 hores per finalitzar-la.

L’edició del 2012 va ser especialment dura per les condicions meteorològiques adverses, de pluja, neu i baixes temperatures. Per això, l’organització va reduir la cursa a 100 quilòmetres i només per territori francès.

Entre els participants d’aquesta edició hi havia el soci de la nostra entitat Enric Martín, que va fer la cursa en 19 hores i 8 minuts, amb un recorregut de 104 quilòmetres i uns 6.000 metres de desnivell positiu. Podeu seguir la seva aventura a la UTMB al seu bloc: http://kunsalle.blogspot.com.es/.