Un any més malgrat les males prediccions meteorològiques per al cap de setmana la marxa Rupit-Taradell va superar la xifra dels mil cent inscrits. Concretament, el diumenge dia 18 de novembre, entre ¾ de 6 i les 8 del matí, 1.071 participants van sortir de Rupit.
Com en les últimes edicions, a la sortida de Rupit, es donava un got de plàstic a cada participant, amb un mosquetó per tal de poder-lo penjar a la motxilla o al cinturó. Aquest got l’havien de conservar al llarg de tota la travessa per tal d’utilitzar-lo per beure en els diferents avituallaments del recorregut i, d’aquesta manera, es racionalitzava l’ús de gots de plàstic que en anteriors edicions era d’uns quants milers.
Al llarg del recorregut els participants es van trobar amb vuit punts d’avituallament, a més del d’arribada:
– El primer estava situat a Tavertet, on es va donar te amb llimona, aigua i galetes, ulleres i teules.
– El segon era a la Riba, a uns 11 quilòmetres de la sortida, on, per esmorzar, els participants van poder menjar coca, xocolata, batuts de cacau, vi i aigua.
– El tercer estava situat, aproximadament, al quilòmetre 18, a Vilanova de Sau, on donaven galetes, sucs de fruites, aigua i Coca-Cola.
– El quart era prop del Salt de la Minyona, cap al quilòmetre 21, on s’oferia fruita sencera, a trossos o pelada i aigua.
– El cinquè era a la Mina, cap al quilòmetre 25, i els participants podien prendre iogurts i aigua.
– El sisè control estava situat a Sant Julià de Vilatorta, més o menys al quilòmetre 31; aquest any es va situar al parc de les Set Fonts de Sant Julià, ja que, en ser un dia plujós, ens van deixar un espai i així es va poder muntar millor el control. En aquest punt els participants podien fer parada i fonda, perquè era el control del dinar i, com és habitual, hi havia caldo, entrepans de botifarra, cafès, aigua i vi.
– A la Trona es va situar el setè avituallament, que era un punt de suport on es donava aigua, per tal de fer més curt el tram fins a la Collada,
– A la Collada hi havia el vuitè avituallament, situat aproximadament al quilòmetre 39, on els participants podien trobar fruita sencera o a trossos, Coca-Cola i aigua.
– El darrer control era el d’arribada, al local social del CET, on els participants es podien refer de l’esforç amb entrepans, begudes, galetes, cafès, tes, aigua…
Els participants que van arribar al Centre, després d’haver completat els 43,5 quilòmetres del recorregut, van ser obsequiats amb una samarreta tècnica de mànigues llargues com a record amb la serigrafia: XXXIII RUPIT-TARADELL 2012.
La Rupit-Tardell és una marxa no competitiva ni cronometrada, però sempre es genera certa curiositat per saber qui arriba primer, enguany, els primers participants van arribar al local del CET cap a quarts d’11 del matí, i va ser Joan Codina de Manlleu que va tardar unes 4 hores i 26 minuts i, pràcticament amb el mateix temps, va arribar el primer taradellenc, que va ser Jordi Pasqual. La primera dona va ser Maria Font de Taradell, i per tant com el altres edicions també va ser la primera taradellenca que va arribar al Centre Excursionista al voltant de 3/4 d’11 del matí.
Finalment, cal destacar que, malgrat els mals pronòstics meteorològics i les males condicions del terreny, molt enfangat, a causa de les pluges del dia anterior i la nit, en general tot va anar bé. I, com sempre, no ens cansem de donar les gràcies a tots els participants, a les persones que han format part dels avituallaments, a les cases comercials i a tots aquells que de manera desinteressada han col·laborat en aquesta travessa, perquè sense ells i el seu suport no seria possible la marxa Rupit-Taradell.