Després de tres anys amb pluja, aquest any el temps ens va acompanyar.

En aquesta edició hi va haver 1.036 inscrits, dels quals 996 van sortir de Rupit i 951 van fer tot el recorregut fins a Taradell.

Com en les últimes edicions, en lliurar la targeta de control de pas, també es donava un got de plàstic, que s’havia de conservar al llarg de tota la travessa per beure en els diferents avituallaments del recorregut. D’aquesta manera, es racionava l’ús de gots de plàstic, que en passades edicions era d’uns quants milers.

Els participants que van arribar al Centre després d’haver completat els 43,5 quilòmetres del recorregut van ser obsequiats amb un tapaboques (buf) estampat amb l’escut del CET i el logo de la Rupit Taradell, i una motxilla petita tipus “trail”.

Com l’any passat, es va fer servir un sistema per controlar el pas dels participants a diferents punts del recorregut, tal i com es va acordar en l’assemblea de socis del 2013. Ja que en haver-hi tants participants es va creure convenient aplicar algun sistema de control que permetés saber en directe per quins llocs havia passat cadascun d’ells.

Un cop arribats al CET, als participants que ho volien se’ls imprimia un diploma on figurava el nom, el temps total que havia estat a fer la travessa i el temps de pas per a cada un dels punts de control.

Malgrat ser una prova no competitiva, sempre es genera certa curiositat per saber qui va arribar primer. Enguany, el participant que la va fer amb menys temps va ser Joan Codina Mussull, amb un temps de 4 hores i 21 minuts, i el primer taradellenc va ser Jordi Pasqual, amb un temps de 4 hores 33 minuts. La dona que hi va estar menys temps va ser Elena Sànchez Gómez, amb un temps de 5 hores i 27 minuts i la primera taradellenca va ser Laia Miralpeix, que va completar el recorregut amb 5 hores i 37 minuts.

I, com sempre, no ens cansem de donar les gràcies a tots els participants, a les persones que han format part dels avituallaments, a les cases comercials i a tots aquells que de manera desinteressada han col·laborat en aquesta travessa, perquè sense ells i el seu suport no seria possible la Marxa Rupit-Taradell.

Control de la travessa

Per dur a terme el control de la travessa es va utilitzar el mateix sistema que l’any passat, la tecnologia Smartchrono de l’empresa Novotiming, que permet cronometrar i controlar curses o caminades en temps real sense necessitat d’equips electrònics. Només cal tenir telèfons mòbils als quals prèviament s’hagi instal·lat una determinada aplicació i, evidentment, s’ha de tenir cobertura per transmetre dades.

Així, a la sortida, als avituallaments de la Riba, Vilanova de Sau, Sant Julià de Vilatorta, la Collada i a l’arribada, els col·laboradors s’havien baixat l’aplicació que els permetia llegir els codi QR dels dorsals dels participants, i les dades eren enviades immediatament a la pàgina de control de la travessa, de manera que des del CET en tot moment es podia saber quants participants havien passat par cada punt de control.

Els temps estan disponibles a la web de control de la travessa a la qual es pot accedir a través d’un enllaç que hi ha a la web del CET, i així cada participant pot tornar a consultar el seu temps o imprimir-se un diploma de record. Cal dir que els participants que no desitjaven que es fes públic el seu temps surten com a participants anònims. L’enllaç és el següent: → Novotiming – Rupit-Taradell 2014

Els avituallaments

2014-RT-2

Avituallament d’arribada al CET (Foto: R. Curtichs)

Al llarg del recorregut hi havia vuit punts d’avituallament, a més del d’arribada:

  • El primer era a Tavertet, on es va donar te amb llimona, aigua i galetes.
  • El segon era a la Riba, a uns 11 quilòmetres de la sortida. Els participants van menjar coca, xocolata, batuts de cacau, vi i aigua.
  • El tercer estava situat, aproximadament, al quilòmetre 18, a Vilanova de Sau, on es van donar galetes, sucs de fruites, aigua i Coca-Cola.
  • El quart era prop del Salt de la Minyona, cap al quilòmetre 21, on s’oferia aigua i fruita sencera, a trossos o pelada.
  • El cinquè era a la Mina, cap al quilòmetre 25, i els participants podien prendre-hi iogurts i aigua.
  • El sisè avituallament estava situat a Sant Julià de Vilatorta, al parc de les Set Fonts, més o menys al quilòmetre 31. En aquest punt es podia fer parada i fonda perquè era el lloc per dinar i, com és habitual, hi havia caldo, entrepans de botifarra, cafè, aigua i vi.
  • A la Trona es va situar el setè avituallament, que era un punt de suport on es donava aigua per tal de fer més curt el tram fins a la Collada.
  • A la Collada hi havia el vuitè avituallament, situat aproximadament al quilòmetre 39, on els participants podien trobar fruita sencera o a trossos, Coca-Cola i aigua.
  • El darrer control era el d’arribada, al local social del CET, on els participants es podien refer de l’esforç amb entrepans, begudes, galetes, cafè, te, aigua…

Els participants

2014-RT-edats

Si mirem l’edat dels participants, en aquesta edició hi van participar 17 menors. Els més petits eren 2 nens de 13 anys, i 3 nens i 1 nena de 14 anys. Els participants més gran van ser 2 senyors de 73 anys. La franja d’edat amb major nombre de participants va ser la de 40 a 49 anys, amb 323 inscrits (31%). Dels 30 als 39 hi va haver 297 inscrits (29%) i de 50 a 59 anys 200 (19%). La mitjana d’edat va ser de 41,8 anys. L’edat que va comptat amb més participants va ser la de 38 anys amb 45 participants.

2014-RT-comarques

Respecte a la procedència dels participants, més de la meitat eren d’Osona, concretament 531 (51%), seguits dels del Barcelonès (147 – 14% ) i el Vallès Occidental (110 – 11%). En canvi, per poblacions, Barcelona encapçala el nombre més gran d’inscrits amb 131 (13%), seguit de Taradell i Vic, amb 117 i 88 inscrits respectivament, que representen un 11% i un 9% respectivament.

Fotografies